Lärare

Siri Lepp


©: Tina Axelsson

Grundare och ägare av Step in dansstudio. Siri undervisar i barndans, jazz/ showdans, balett och moderndans tis, ons, tors säsongen 2023/2024

Siri började dansa som 10 åring på Lasse Kühlers dansskola i Stockholm. Hon fortsatte sedan med kurser på Balettakademien och flera andra skolor i Stockholm under högstadie-och gymnasietiden.
Hon tog examen som yrkesutbildad modern dansare på Kungliga Svenska Balettskolan 1993. Åren 1994 - 1999 arbetade Siri heltid som dansare i danskompanierna MBT-Danseteater i Århus, Danmnark, Alias danskompani i Genève, Schweiz samt vid Skånes Dansteater i Malmö. Åren 2000 - 2011 frilansade hon i Stockholm som dansare i moderna dansproduktioner samt i shower och TV-produktioner med några av Sveriges främsta artister. 2006-2007 samma år som dansstudion startades jobbade hon tidvis parallellt med kompaniet Norrdans i Härnösand.
Siri har tre barn och jobbar heltid med Step in Dansstudio sedan 2009.
Siri jobbar även 50% som produktions assistens vid Kungliga Operan.
Kontakta Siri här »»

Siri:s klasser på StepInDansstudio »

Rebecca Andreasson


©: Tina Axelsson

Streetdance/hiphop

Rebecka började hos oss hösten 2017.

Rebecca:s klasser på StepInDansstudio »

Cecile Blanckert


©: Tina Axelsson

undervisar i barndans, barnbalett, showdans, jazz och ZUMBA måndag, onsdag, fredag och lördag. Cecile har jobbat här sedan våren 2011.

Cecile kommer från Australien och är utbildad pedagog och dansare vid WA Academy of Performing Arts i Australien.

Cecile började dansa vid 3 års ålder och har haft en framgångsrik karriär som dansare med världen som arbetsfält. Hon har bl a uppträtt i Monte Carlo, London, Sydney, Paris, Las Vegas och Washington.

Cecile har tillbringat 6 år med Joe Labero som dansare och magiassistent där hon hade förmånen att turnera och uppträda på några av världens största scener. Hon har också uppträtt på Grammy galan, Rhapsody in Rock och olika evenemang.
Cecile är tvåbarnsmor och bor i Tyresö med sin familj, hon hoppas att hennes erfarenhet och kärlek till dansen kommer att förmedlas till barnen.

Cecile:s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Blomquist


©: Tina Axelsson

streetdance och dansmix på fredagar

Sophie har undervisat på step in dansstudio sedan hösten 2010.

Sophie är utbildad vid Balettakademien, Kulturamas pedagoglinje, Danshögskolan och med vidareutbildning i London och New York. Hon har medverkat i olika modevisningar, evenemang, invigningar och föreställningar under åren. Sophie har arbetat som lärare och koreograf tillsammans med Matti Alenius bl. a på Stadsteatern och Operan. Hon har sedan 1998 undervisat i olika tekniker, allt från balett till streetdance på olika skolor i Stockholm förnärvarande på Danscenter/Fryshuset, Haninge dansstudio mfl.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Gunilla Hammar


©: Gunilla Hammar

balett för Satsagrupperna

Gunilla Hammar har en lång karriär som dansare bakom sig. Solistdansare i Cullbergbaletten 1987–2005, där hon dansade många ledande roller såsom huvudrollen i Giselle, Drottning Silvia i Törnrosa m.fl. Hon har arbetat med koreograferna Mats Ek, Birgit Cullberg, Jirí Kylián, William Forsyth, Ohad Naharin, Nacho Duato, Carolyn Carlson, Johan Inger, Christopher Bruce, Per Jonsson för att nämna några.
Efter sin pensionering från Cullbergbaletten vidareutbildade hon sig till danspedagog med inriktning klassisk balett, Pilatesinstruktör, samt har läst ämneslärarutbildning i dans, fysiologi, idrottspsykologi, och konstvetenskap.
Hon undervisar i klassisk balett, stabilitetsträning/pilates, repertoar samt danskomposition på yrkesdansarutbildningar såsom: SKH (Stockholms Konstnärliga Högskola), Balettakademiens yrkesutbildning, SMU (Stockholms Musikalutbildning), DansCenter, Kulturama m.fl. Hon är även gästpedagog och ger company- och proffklasser samt fristående workshops nationellt och internationellt.
Hon har även arbetat som repetitör och koreografiassistent åt Mats Ek på Kungliga Operan och Dramatiska Teatern.
Hon är en oerhört uppskattad danspedagog med unik kunskap om kroppen med dess möjligheter och begränsningar som hon väver in i en konstnärlig kontext.

Gunilla:s klasser på StepInDansstudio »

Elin Huusmann

barndans och showdans på söndagar

Elin är praktiskt taget upppvuxen på Stepindansstudio. Hon har varit danselev här sedan hon var 8 år gammal, idag har hon hunnit fylla 21 år och började hösten 2020 undervisa våra yngre dansbarn. Läsåret 2021/2022 studerade Elin dans på heltid på Balettakademien förberedande yrkesprogram i Stockholm. Läsåret 2022/ 2023 dansar hon heltid på DIAMBRA dance education.

Elin:s klasser på StepInDansstudio »

Marie Hägglund


©: Marie Hägglund

Marie håller yogaklasser i yogasalen på torsdagar med start 2 september 2021.

Anmälan till Maries klasser sker direkt till Marie via livsnjutaren.net/om_mig/

Marie:s klasser på StepInDansstudio »

Nicole Kilian


©: Tina Axelsson

föräldraledig ht-2023

Nicole började jobba här våren 2018.
Nicole är utbildad vid Svenska balettskolans grundskola i Göteborg och sedan Stockholms estetiska gymnasium. Sin yrkesutbildning fick hon vid Balettakademiens dansarutbildning i Stockholm 2011- 2014.
Hon har jobbat med artister som Lena Philipsson, Jonas Gardell, medverkat som dansare flertalet TV-produktioner. Nicole driver tillsammans med en kollega en egen dansskola på Lidingö som heter Dansen.

Nicole :s klasser på StepInDansstudio »

Emanuel Lindblad

Undervisar i breakdance med start hösten 2021.

Emanuel började med breaking när han var tio år och det som började som en hobby blev ett allt starkare intresse. Emanuels stil består mycket utav flow och powermoves och att försöka mixa det. Emanuel är aktiv inom battle scenen och har tävlat på event i Sverige och internationellt några exempel är Outbreak Europe i Slovakien, SM och Streetstar i Sverige. Han har också undervisat på olika dansskolor i Stockholm och gjort några reklamjobb.

Under året 2020-2021 var Emanuel del av satsningen Dansprogrammet där han tog del i workshops i olika dansgenrer samt ett samarbete med koreografen Marit Shirin Carolasdotter i mindre produktion på Riksteatern som blev föreställningen "Come rain or shine we will dance!"

Emanuel:s klasser på StepInDansstudio »

Emma Lundholm


©: Tina Axelsson

undervisar i barndans och jazz/showdans på måndagar

Emma började undervisa hos oss 2016.
Emma har studerar fem år på SKH, Stockholms konstnärliga högskola, till ämneslärare i jazzdans Emma var under 8 år elev på Stepin och tillhörde då toppen av Satsagrupperna.
2016 tilldelades Emma Step in dansstudios stipendie för unga lovande dansare.
utöver stepin undervisar hon vid BASE23 i stan samt jobbar på ABBA museet.

Emma :s klasser på StepInDansstudio »

Karin Lundqvist


©: Tina Axelsson

Karin har jobbat hos oss sedan hösten 2015. Karin är utbildad på Balettakademiens 3-åriga yrkesutbildning för dansare i Stockholm. Hon dansar, koreograferar och producerar allt från scenshower, TV, musikvideos, dansfilmer, TV-format som Idol, Eldsjälar, Idrottsgalan, Kristallen, Petra Mede Show, Melodifestivalen, Humorgalan, Kändishoppet samt för dans- och filmfestivaler. Hon har också arbetat med artister som Liza Minelli, Carola Häggkvist, Marie Serneholt, Linnea Henriksson, Samantha Fox, Sebastian Karlsson, Kayo, Sahlene, Madcon m.fl.
Sitter även som ordförande i Revolutionary Art and Stage Performance, RASP och har tilldelats stipendium från Anders Sandrews stiftelse samt Stockholms stad.

Karin :s klasser på StepInDansstudio »

Sophie Nanne


©: Tina Axelsson

undervisar i musikal och showdans på torsdagar och fredagar

Sophie började på Step in dansstudio hösten 2011.
Sophie är utbildad på balettakademiens yrkesprogram, inriktning musikal. Sophie har tidigare jobbat med danselever vid Balettakademien Stockholm men är nu mest vid Sundbybergs dansstudio samt här i Tyresö.
Sophie jobbar återkommande med reklamfilmer och teaterprojekt.

Sophie:s klasser på StepInDansstudio »

Patrik Rydmark

Streetdance på måndagar

Patrik började jobba hos oss januari 2023.

Patrik är 28 år gammal och började sin dansutbildning som 7-åring vid på Lasse Kuhlers dansskola och senare vid Base23 i Stockholm. Som tonåring var han regelbundet med vid galor, TV- uppträdanden, Musikaler som Singing in The Rain Oskars Teatern samt produktioner på Göta Lejon och Maximteatern.

Efter studenten började han jobba på Kanarieöarna som omfattande aktivitetsledare på dagen och med olika dansföreställningar på kvällarna.

Under tiden på kanarieöarna så fördjupade sig Patrik i fler stilar och substilar som Salsa/Bachata/Flowing/Ido portal m,m

I Stockholm har Patrik assisterat och undervisat på Marikas Danskola för Stage Linjen 10-13 och 13-16 samt haft workshops På Danscenter Fryshuset och på ungdomsgårdar.

Patrik :s klasser på StepInDansstudio »

Malin Stenholm


©: Tina Axelsson

Ger jazzdans för vuxna och theatrical jazz för Satsagrupperna

Malin jobbade på step in dansstudio 2008 - 2012, och kom åter HT 2016

Malin är utbildad på Balettakademien i stockholm och har sedan 1994 arbetat som dansare, danspedagog och koreograf. Som dansare har man sett henne i musikaler och operetter som t.ex. My Fair Lady och Glada Änkan, i den egna dangruppen Kompani Q som turnerade genom Sverige med föreställningar och dansverkstäder och i olika musikteaterprojekt. Hon har undervisat på Kulturamas eftergymnasiala musikalutbildning och danslinjen, kulturskolan och nu undervisar hon främst på estetiska programmet – musikal på Tibble gymnasium. Malin har dessutom koreograferat ett 20-tal musikaler som Grease, Sound of music, Trollkarlen från Oz och Fame för att nämna några. Både som pedagog och koreograf är hon noga med detaljer och tekniken och vill alltid sträva efter känslan och det personliga uttrycket, det gör att man kan beröra och nå fram med sin dans.

Malin:s klasser på StepInDansstudio »

Daniela Valero


Undervisar i balett med start hösten 2018

Daniela Pontvik Valero är utbildad i klassisk balett och historisk dans vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm samt vid Mexikos Nationella Högskola för Klassisk Balett och Modern Dans. Hon frilansar både i Europa och i Latinamerika och har en lång yrkeserfarenhet som danspedagog, bland annat på Base 23 och Musikskolan Lilla Akademien. Daniela är medlem i Ensemble Villancico och DanZa Novantika. Som koreograf har hon skapat dansdramat ”Saraband för en Morgondag” som fusionerar barockdans med modern dito.
Daniela har även läst Kommunikationsvetenskap vid Mexikos Nationella Autonoma Universitet (UNAM) i Mexico City.
”Min vision är att eleverna ska berikas med en estetisk upplevelse genom att medvetet lära känna och träna sina kroppar – i samklang med musiken och den egna kreativiteten”.

Daniela:s klasser på StepInDansstudio »

Omar Velasquez Rojas


©: Omar

Streetdance/ hiphop på torsdagar

Omar började hos oss höstterminen 2020.


Omar började dansa i unga år på DansCenter i Stockholm där han tränade både street, jazz och klassisk balett. På gymnasiet gick han danslinjen på Fryshusets gymnasium och därefter vidareutbildning i dans på Åsa Folkhögskola. Åsa är världens enda internationella dansfolkhögskola som bara har inriktning mot street. Första året gick han inriktning ”5 styles” och andra året ”Style-hiphop”.
Förutom att undervisa så är Omars passion också att tävlingsdansa, battla, vilket tar honom runt om i världen. Då går han under artistnamnet ”INDIGO”.

Omar:s klasser på StepInDansstudio »

Lisa Vintfjärd


©: Lisa Vintfjärd

jazzdans med start vt-2022

Lisa gick estetiska programmet inriktning dans, 3 år, Sundstagymnasiet, Karlstad
och därefter Dansutbildning 1 år, modern och nutida, Kävesta Folkhögskola, Örebrovid. Vidare 4 års studier vid Stockholms konstnärliga högskola, Ämneslärare i Jazzdans och koreografi.

Lisa :s klasser på StepInDansstudio »

Christina Wester


©: Tina Axelsson

undervisar i showdans på tisdagar

Christina har varit med oss sedan hösten 2011

Christina började dansa som 4 åring, och har fortsatt sedan dess. Hon är utbildad vid Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarlinje i Stockholm, och har sedan examen 1995 jobbat som dansare, sångerska, musikalartist, koreograf och pedagog.
Hon har dansat i Joe Laberos shower i Monte Carlo, Göteborg och Stockholm, ”Cirkusrevyn” i Köpenhamn samt i Jonas Gardells föreställning ”Livet” på Vasateatern.
Medverkat som musikalartist i ”Hur man lyckas i Business” och ”Schlageryra i folkparken” på Intiman, liten biroll i ”Rabalder i Ramlösa” och ”Lorden från gränden” på Fredriksdalsteatern.
Artist och showkoordinator på Wallmans salonger i Stockholm, samt koreograf för en hel show på Wallmans Malmö och Wallmans på turné.
Christina har även medverkat som dansare i många tv- produktioner. ”Sikta mot stjärnorna”, ”FameFactory”, ”Melodifestivalen” och tv-galor.Har även jobbat många år som koreograf till olika uppsättningar och shower.

Idag arbetar Christina med att driva en yrkesutbildning för musikalartister, SMU på Base23, samt undervisar på Stepin, Base23 och Danscompagniet.

Christina :s klasser på StepInDansstudio »

Alice de Lira


©: Alice de Lira

Streetdance med start ht-2022

 

Alice:s klasser på StepInDansstudio »

Karin Ålemark


©: Tina Axelsson

undervisar i showdans och jazzdans.

Karin har jobbat på stepin sedan våren 2009

Karin är utbildad vid Balett Akademiens förberedande yrkesutbildning och vid Danshögskolans pedagogutbildning, samt vidare utbildad i New York på Dance Space Center.

Största delen av Karins karriär har hon haft i Paris, Frankrike, på den världsberömda och historiska cabarén Moulin Rouge, där hon jobbade i 3 år. Några gånger per år bär det av på turné runt om i världen, med just Moulin Rouge. Det har blivit en hel del stora galor och TV framträdanden, bl.a. i Japan, Grekland, Österrike, Spanien, och även medverkat i den årliga Carnevalen i Brasilien.
Karin har medverkat vid ett antal dansmodeshower i Sverige, England och Frankrike, både som dansare och koreograf.

Karin jobbar heltid som danspedagog vid Viktor Rydbergs Gymnasium vid Jarlaplan på deras estetiska program, inriktning dans utöver grupperna hon har hos oss.

Karin:s klasser på StepInDansstudio »